Моят профил

СТАНОВИЩЕ

Изготвил
Д-р Кристина Павлова

Carefix e специализирана марка медицински сутиени за следоперативна грижа при онкологични и естетични операции на гърди. Продуктите са предназначени за употреба веднага след специфични операции (мастектомия, лумпектомия, уголемяване и намаляване на бюст, реконструкция, повдигане, операция за отстраняване и заместване на импланти, лъчетерапия). Сутиените са изцяло безшевни, а иновативният дизайн, в комбинация с нежната материя с разтегливост в 4 посоки, осигурява превъзходна фиксация, стабилизация и опора за облекчаване на болката веднага след операции.

            Марката Carefix е наследила експертността на компанията Tytex – водещ производител на медицински текстил и продукти за следоперативнa грижа. Компанията има развита дистрибуционна мрежа в целия свят и всички продукти отговарят на международни медицински, индустриални, екологични и корпоративни стандарти.

            Чрез официалния дистрибутор за България продуктите на Carefix се предлагат чрез електронния магазин Womancare.bg, където спецификите и предимствата на всеки един от моделите са описани подробно.

Клиничният опит при използване на сутиените марка Carefix e следният – чудесно решение при пациентки с лимфедем или лимфостаза в областта на аксила и ретроаксиларно. Упражнява мека компресия в област, за която няма ортеза. Средство на избор след мануален лимфен дренаж в тази област.

Сутиените са с добър клиничен ефект и след хирургия за реконструкция на гърди, тъй като компресията е добра, безшевни са и са комфортни за носене.

Имат регулируеми презрамки и възможност за избор на закопчаване: цип, велкро лента или кукички с гайки – всички са с предно закопчаване.

Също така медицинските сутиени са средство на избор при пациенти, които упражняват спорт – с мамектомия, след реконструкция или с квадрантектомия, поради добрата си фиксация и широката долна част, опасваща гръдния кош.

В някои от моделите има джобчета за поставяне на протезата при пациентки с мастектомия.

Фирмата съдейства и за правилния избор на размер. Това е важен елемент при избора, за да не се получава по-голямо пристягане или компресия в оперирания участък и около него.

Дотук клиничният ни опит показва само положителни резултати.

 

Д-р Кристина Павлова

Специалист „Физикална и рехабилитационна медицина“, МЦ „Надежда“

Завеждащ отделение ФРМ в МБАЛ „Люлин“

Консултант Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс АД

Автор на програма „Виктория“

Телефон за връзка: 0888839608