Моят профил

Carefix 10 причини

10 добри причини да използвате следоперационен сутиен Carefix 

след хирургична интервенция на гърдата

Обикновения сутиен или стегнатия спортен сутиен не са достатъчно добра опция!

След операцията са важни оптималните условия за постигане на бързо заздравяване на раната и дълготраен естетически добър резултат. Ето 10 добри причини, поради които препоръчваме носенето на следоперативен сутиен Carefix.

  1. Превъзходна фиксация, стабилизация и опора за облекчаване на болката

След операция уголемената, намалена или реконструирана гърда е много нежна, болезнена и чувствителна. Въпреки болкоуспокояващите лекарства движението на гърдата често причинява болка. За да предотвратите движението на гърдата е много важно тя да бъде фиксирана, стабилизирана и поддържана. Следоперативният сутиен Carefix осигурява превъзходна фиксация, стабилизация и поддръжка до степен, която обикновено не се среща в обикновените или спортните сутиени.

 

  1. Целенасочена компресия, оптимално зарастване на рани и по-добра визия на белега

След всяка операция на гърдата увредените тъкани обикновено кървят и се подуват. Отокът често е много болезнен и може да бъде вреден за лечебния процес, тъй като следоперативното натрупване на кръв и течност може да забави доставката на важни хранителни вещества, кислород и други компоненти към увредените тъкани, което е необходимо за заздравяване на раните. 

Компресията предлагана от сутиените Carefix, ще намали както подуването, така и кървенето. Компресията означава, че натиск се прилага директно върху подутата област. При упражняване на компресия сутиенът след операция Carefix гарантира, че натрупването на кръв и течности е намалено, създавайки оптимална среда за бързо зарастване на раната, тъй като увредените тъканни структури под раната и самата рана се снабдяват с компонентите, необходими за оздравяване. Това означава, че раната ще зарасне правилно, което отново ще спомогне за  по-добра визия на белега. Освен това, компресията на следоперативния сутиен Carefix допринася за изравняване на белега – характеристика, която е особено важна, ако жената е склонна да образува по-големи  белези.

В сутиените Carefix компресията е насочена според вида на хирургическата интервенция и следователно един сутиен Carefix поддържа повече нива на компресия, като всяко ниво е разположено точно, където е необходимо с правилното ниво на натиск, одобрено от медицински експерти.

Прочетете повече за компресията, предлагана от следоперативните сутиени Carefix.

 

  1. Намалява риска от инфекция

Нарушения процес по възстановяване на раната увеличава риска от инфекция, тъй като забавянето на зарастването оставя раната отворена за по-дълъг период, създавайки предпоставка за  бактериална инфекция. Инфектираната рана причинява болка и дискомфорт за жената. Това може също така да удължи хоспитализацията и да увеличи прилагането на лекарства, като и при двата случая се увеличават и болничните разходи. За съжаление това може също да повлияе на външния вид на раната и на белега. С използването на поддържащ сутиен Carefix веднага след операцията възможността белега да бъде по-малко видим и дискретен е значително по-голяма.

 

  1. Превъзходни свойства на разширяване и свиване

Една от уникалните характеристики на сутиените Carefix е разтягащата се в 4 посоки материя, от която са изработени. Разтегливият в 4 посоки материал приляга към формата на тялото обхващайки четири посоки вместо обичайните две. Разширяването и свиването в 4-те посоки е изключително предимство за пациента, тъй като материалът непрекъснато се адаптира към тялото в различните фази на оздравителния процес. При отоци компресира точно там, където е необходимо и значително намалява подуването. При оптимално ниво на подръжка и компресия дискомфортът и/или болката намаляват и дори се елиминират.

  1. Подпомагане на хирургичния резултат

Гръдните и пластичните хирурзи винаги правят всичко възможно, за да създадат задоволителен хирургичен резултат, в полза на пациента и себе си. Въпросът е, дали би имало смисъл да се влоши следоперативният резултат, ако пациента избере обикновен сутиен без банели или спортен сутиен, който би могъл да предизвика дразнене на кожата или да не е достатъчно поддържащ, което води до голям дискомфорт, както и до влошен следоперативен резултат . Отговорът е: Вероятно не – и затова следоперативният сутиен Carefix е перфектният избор за следоперативно възстановяване, тъй като едновременно ускорява възстановяването и спомага за постигането на отлични резулти след операцията.

 

  1. Бързо, безопасно и безболезнено следоперативно възстановяване и активност

За допълнително намаляване на усложненията от операцията е важно жената да бъде активна възможно най-скоро след процедурата. Тъй като следоперативният сутиен Carefix осигурява защита, фиксация, стабилизация и опора, той допринася за комфортен следоперативен възстановителен процес. В допълнение на поддържащата му функция, Carefix намалява болката, което повлиява положително на мотивацията на жената да бъде активна и  минимизира риска от следоперативни усложнения, свързани с физическата активност.

 

  1. По-голямо удобство в сравнение с превръзка

Повечето жени носят сутиен всеки ден и необходимостта да носят сутиен след операция е напълно естествено за тях. Използването на следоперативен сутиен Carefix не само допринася за удобството и свободното движение на тялото, а и за намаляване на усещането за дискомфорт и повръщане.

Този факт се подкрепя от австралийско проучване от 2004 г., включващо жени, които сравняват употребата на обикновен сутиен със следоперативен.

Има данни за контролирани проучвания за сравнение  на резултата от използването на превръзки за гърди с този при използването на следоперативен сутиен. В проучването са взели участие 58 пациента, подложени на лумпектомия, частична мастектомия и пълна мастектомия. Превръзките за гърди и следоперативните сутиени са сравнени по шест различни критерия, като сутиенът се оказва по-добрия избор по всички критерии. Има данни и за група пациенти използвали първоначално превръзка, а след  втора процедура са използвали сутиен. Заключението е, че намират сутиена за по-удобен и следоперативният дискомфорт може да бъде значително намален с използването на качествен следоперативен сутиен.

 

  1. Подобрява формата на гърдите и визията на тялото

Сутиените Carefix подобряват общия вид, като поддържат и повдигат гърдите. Сутиените с джобове предлагат възможност за вмъкване на текстилни подплънки в джобовете, които също спомагат за подобряване на самочувствието и общата форма на тялото. Подплънките служат като елемент за коригиране на формата на гърдата. Визуално подобрената форма на гърдите намалява следоперативното безпокойство, стреса и депресията, както и риска от  изолация. Тези предимства,  не могат да бъдат осигурени от други видове сутиени, тъй като  не позволяват да бъде вмъкната подплънка, там,където е необходимо.

 

  1. Увеличава грижата за  кожата и допринася за по-бързо възстановяване на раните 

Сутиените Carefix са наплитани  по специална безшевна технология от високотехнологични машини. Това позволява сутиените да нямат шевове в критични зони, като например при гънките на гърдите, подмишниците или на гърба. Шевовете разположени на тези места могат да причинят раздразнение на рани, сърбеж, забавено зарастване, както и повишен риск от инфекция. Със своята безшевна технология сутиените Carefix упражняват ключова роля за бърз възстановителен процес, щадят кожата и намаляват риска от инфекция.

 

  1. Коригира стойката

Като цяло добрата стойка е важна за предотвратяване на мускулни стягания, болка, загуба на сила и стрес върху ставите. Добрата стойка може да предпази, както мускулите, така и ставите от прекомерно натоварване. След операция на гърдата типичната реакция на тялото е да защити третираното място. Когато се появи мускулна болка, болезненост или стягане двигателните движения се трансформират и приемат „защитна позиция“. Тази позиция се характеризира с леко навеждане на главата напред, повдигане и прегърбване на раменете, сгъване на лактите и навеждане напред в кръста. С течение на времето тази защитна позиция може да доведе до скъсяване и стягане на мускулите, което отново може да предизвика неприятна болка във врата, раменете, гърба и гърдите.

 

Следоперативните сутиени Carefix са създадени с оглед на необходимостта от корекция на стойката. Ето защо много от сутиените са с дълбок гръб с вплетени опорни зони, които служат за връщане на главата, гърба и раменете в първоначалната позиция, за подобряване на стойката, намаляване на болката във врата, раменете, гърба и гърдите.

 

СЛЕДОПЕРАТИВНИТЕ СУТИЕНИ CAREFIX СА ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР!

Пазарът предлага много различни видове марки сутиени, препоръчвани за след операция. С горните 10 причини следоперативните сутиени Carefix се открояват благодарение на иновативната си конструкция, дизайн, високо качество и функционалност.

Проучвания сред много потребители и професионалисти доказват, че следоперативните сутиени Carefix наистина спомагат за преодоляване на предизвикателствата на жените подложени на операция на гърдите по най-добрия възможен начин, като гарантират, че периодът на възстановяване става възможно най-кратък и удобен.